top of page

BLOGINyt ollaan jo kevään kynnyksellä ja elämä yrittäjänä on alkanut helmikuussa aika vauhdikkaasti.

Paljon asioita yhtäaikaa omaksuttavaksi ja järjestettäväksi. Olen ollut aika kiireinen ja stressiä on ollut ilmassa, mutta nyt näyttää jo valoisammalle.

Toki maailman tilanne ei ole yhtä valoisa. Isot murheet maailmassa. Se kaikki heijastuu tietenkin myös kaikkien meidän elämään.

Olen yrittänyt olla liikaa miettimättä maailman huolia, mutta nyt se kuitenkin pääsee enemmän iholle kuin yleensä. Koskettaa läheltä. Kaikki sympatiat Ukrainalle.


Toisen yrittäjän elämää sivusta seuranneena, tiesinkin jo asioita mitä tulen kohtaamaan. Nyt ne kaikki vain tulivat kerralla järjestettäviksi ja opeteltaviksi. Nyt lisänä vielä huoli tulevaisuudesta eri tavalla.

Nyt voin kuitenkin sanoa jo, että selvisin aika monesta asiasta ja on voittaja fiilis sen suhteen.

Ihminen kykenee yllättäviin asioihin, kun sitä vaaditaan. Koskaan ei pidä aliarvioida osaamistaan.


Halusin kertoa myös lisää mitä tämä paljon puhuttu Hypoxi on.

Hypoxissa itsekin käyneenä tiesin itse mitä se on, mutta monelle asia on vielä pimennossa.

Se pitää itse kokea, jotta tiedät miten tehokasta se on.
Hypoxi on lähtöisin Itävaltallasta urheilulääkärin toimesta. Hän oli halunnu aikoinaan kohdentaa rasvanpolton varsinkin naisille ongelma alueisiin. Myös miehet hyötyvät hoidosta. Hän valmensi urheilijoita ja halusi tuoda maksimaalisen hyödyn suoritukseen.Ja koska palautuminen on huomattavan paljon tehokkaampaa Hypoxin avulla, pystyy urheilija tehokkaammin harjoittelemaan.


Yleisesti rasvan polttaminen tietyiltä alueilta on vaikeaa. Hypoxilla kuitenkin pystytään kohdentamaan rasvanpoltto juurikin pepun, vatsan ja reisien alueelle. Nämä alueet ovat yleisesti naisille ongelmallisia. Usein paino lähtee vääristä paikoista, ei sieltä mistä haluttaisiin sen lähtevän.

Tällä menetelmällä kohdennetaan rasvan poltto luonnollisesti yli-alipaineen avulla, kevyellä liikunnalla ja ruokavalion avulla juurikin sinne mihin halutaan. Tulokset puhuvat puolestaan.

Yhä useampi hakeutuu uudelleen Hypoxiin saamiensa tulosten jälkeen. Julkisuuden henkilöistä moni on kokenut Hypoxin.

Lisäksi se soveltuu melkeinpä kaikenikäisille. Siitä on hyötyä verenkierrolle ja lymfajärjestelmälle.

Hypoxia hyödynnetään myös leikkausten jälkeisissä hoidoissa kuntoutuksessa. On saatu todella hyviä tuloksia paranemisessa. Nestekierto paranee ja tällöin kudokset saavat tarvitsemansa ravinteet tehokkaamin käyttöönsä.

Samoin iho-ja selluliitti ongelmiin on saatu hyviä tuloksia.

Kun verenkierto paranee, myös rasvasolut sieltä liikkuvat paremmin. Alipaine avaa kudosta, jolloin nestekierto ja verenkierto pääsee virtaamaan paremmin. Iho saa paremmin happea ja ravinteita, kun ääreisverenkierto toimii paremmin. Solut uusiutuvat aktiivisesti ja tämä vaikuttaa ihon kimmoisuuteen.


Hypoxia käytetään siis myös palautusharjoitteluun. Se auttaa lihaksia palautumaan kevyen harjoittelun ja vaihtelevan ilmanpaineen yhdistelmällä. Tämän ansioista palautuminen on nopeampaa ja tehokkaampaa. Treenejä voi näin tiivistää ja tehostaa. Tämä auttaa parantamaan suorituskykyä.

Hypoxi takaa näkyvät, mitattavat tulokset jo 4 viikossa. Harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti 3x viikossa. Ideaali 3-25 kg laihduttamiselle. Toki yksilöllisyys ja tavoite on huomioitava ajassa, jossa halutaan muutoksia. On olemassa kuukauden intensiivinen jakso ja sen lisänä pidempiä jaksoja, joilla päästään jo isoihin tuloksiin ajan kanssa. Sen lisäksi voit halutessasi ottaa pelkän rasvan poltto jakson, mutta yleisesti hyödyllisin ja suosituin on ns. yhdistelmä hoito, jossa on kaksi vaihetta.

Ensin lymfapuku ja sen jälkeen 30min rasvanpoltto paineistetuilla pyörillä tai vacunaut puvussa juoksumatolla. Jokaiselle katsotaan sopiva jakso. Naisille yleisin on kuitenkin yhdistelmä jakso.

Hypoxi jaksolla ei suositella muutoin liian kovatehoista liikuntaa. Toki se täydentää kuntosaliharjoittelua, mutta harjoittelu jakson aikana olisi suotuisaa olla kevyempää.


Hypoxi on terveellinen menetelmä ja vaihtoehto rasvaimulle. Esteettisten hyötyjen lisäksi auttaa pääsemään eroon epäterveellisestä vatsan-ja lantionseudun rasvasta eli viskeriaalirasvasta. Olosi on kevyempi ja vaatteesi solahtavat mukavasti päällesi.


Erään asiakkaan kommentti : " olin jo luopumassa vanhoista vaatteistani, koska ne kiristivät ja tuntuivat pieniltä, mutta kun aloitin Hypoxi jakson ja sovitin niitä uudelleen, ne tuntuivatkin sopivammilta päälle jo parin ensimmäisen Hypoxi viikon jälkeen"...

Toisen asiakkaan kommentti : " oloni on kuin uudesti syntynyt ja en tunne turvotusta mitä ennen oli, nukun lisäksi yöni paremmin"...

Kolmas asiakas " jatkan tätä aivan varmasti taas uudelleen, koska mistään muusta en saa niin hyviä tuloksia ja olen kokeillut aivan kaikkea liikuntaa"...

Hypoxissa yhdistyvät kevyt harjoittelu, ali-ylipaineen vaihtelu ja ruokavalio. Näihin kaikkiin saat selkeät ohjeet. Esimerkiksi ruokailua seuraillaan viikottain, koska käyt useasti. Näin olet tiukassa seurannassa ja sinulla on myös ohjaajan tuki koko jaksosi ajan. Voit aina kysyä ongelmista.

Tuloksia seurataan mittojen avulla ja toki kun ajanvaraukset ovat tiukasti jo ylhäällä, ei tule lipsuttua omasta hyvinvoinnistaan, vaan pysyt ruodussa!

Usein yksin liikkumaan lähteminenkin voi olla vaikeaa ja jos ei ole aikataulua tai kaveria patistamassa voi yksin tekeminen olla vaikeaa. Lisäksi se, että sinulla on seuranta jakson aikana, se auttaa sinua pysymään tavoitteessasi paremmin.


Jos yhtään mietit pitäisikö kokeilla, tilaa ihmeessä aikasi ilmaiseen konsultaatioon ja koe itse miltä se tuntuu. Kevät on kiireistä aikaa, joten kannattaa varailla aikaa ajoissa.

Nähdään :)

Vuosi 2022 on avannut oven kohti uutta.

Elämä antaa ja elämä ottaa meille jokaiselle vuorollaan.

Monta vuotta valmensin itseäni uutta kohti. Monesti sanotaan, että ole kärsivällinen niin saat. Minun luonteellani se oli välillä tosi vaikeaa.


Olen kuullut myös sanonnan, että asioita tapahtuu, kun olet valmis siihen. On hetkiä jolloin tuntuu ettei mikään onnistu ja on vaikeaa.

Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa. Vastoinkäymisten tarkoitus on valmentaa meitä kohti tulevia asioita.

Aina suunta ei ole ihan selvä, mutta se kyllä selkenee kun sen aika on. Joskus myös teemme asioita, jotka eivät viekään haluttuun suuntaan. Silti niilläkin on tarkoituksensa.


Moni on kokenut vastoinkäymisiä varsinkin pandemian vuoksi ja kärsinyt taloudellisesti.

Joillain terveys on ollut asia, joka ei olekaan ollut itsestäänselvyys.

Terveys ei ole kenellekään itsestäänselviö. Täytyy muistaa olla kiitollinen asioista.

Täytyy myös tehdä asioita terveytensä eteen. Omilla valinnoilla on tärkein rooli.

Arvomaailmojaan on hyvä miettiä ajoittain.Olen työskennellyt terveydenhuollossa niin pitkään, että välillä mietin onko muuta vaihtoehtoa olemassakaan. Silti koin koko ajan tunnetta, että tulen tekemään muutakin. Sanoin aina tutuilleni, että tämä ei ole ainoa asia mitä haluan elämässäni tehdä.


Koen nyt, että on aika tehdä muutoksia ja jättää se taakseni . Olen terveydenhuollon ammattilainen ja vaikka nyt siirryn syrjään hoitajan työstä en koe, että harmittaisi.

Olen saanut valtavan kokemuksen noilta vuosilta ja olen se ihminen mikä olen nyt kaikkien vuosien noiden kokemusten ja vuosien jälkeen. Ne kulkevat mukanani aina.

Käytän nyt kaikkea tuota omaksumaani terveyspuolta sekä hyvinvointialan kokemustani ja koulutustani ja lähden tekemään sitä mikä tuntuu minusta oikealle ja missä voin itse vaikuttaa suoraan jaksamiseen ja terveyteen sekä hyvinvointiin.
Väsyin oravanpyörään, jossa olin vain ratas muiden joukossa. Päivästä toiseen samat rutiinit ja kuitenkin koin koko ajan tunnetta, että en saa tästä työstä enää irti sitä mitä parhaimmillaan voisin olla ja saada.

Toivon ,että hoitoalalle saataisiin tukea ja ennenkaikkea arvostusta riittävästi. Tällä hetkellä puheet ovat isommat kuin teot.


Lähden kohti uusia haasteita ja hyppään kohti tuntematonta.

Muutos on aina mahdollisuus!


Moni saattaa miettiä miten uskallan tehdä tällaisia ratkaisuja tällaisessa maailman tilanteessa. Välillä mietin sitä itsekin, mutta minulla on niin vahva tunne siitä, että nyt on aika tehdä isoja päätöksiä, joten aion kuunnella itseäni tässä asiassa. Joskus on oltava rohkea ja otettava riskejä.

Jos mikään ei muutu, mikään ei muutu sanonta pitää paikkansa. Jos teet aina samoja asioita, tulet saamaan aina samoja asioita.

Kuitenkin meillä jokaisella on valtava voimavara käytössämme, jos löydämme sen ja kohdistamme sen oikeisiin asiohin vain taivas on rajana.

"Luovuus ja intuitio ovat kuin sisäistä tulta. Jotta se voi kasvaa, sille tulee antaa tilaa hengittää. Se on tuli, joka ei koskaan sammu, mutta sen roihu voi muuttaa maailmaa."

Nämä sanat jäivät mieleeni eräästä kirjasta jota luin. Edellisessä työssäni koin etten voi olla luova tai tehdä asioita kuten haluaisin. Ain oli isompi instanssi vastassa ja byrokratian rattaat, jotka ovat hitaat ja vaivalloiset. Mietin etten voi olla seuraavia 20 vuotta enää tällaisessa työssä, mikä tukahduttaa oman luovuuteni.

Toki tiesin, että ihmisten auttaminen on se asia mikä on sisäänrakennettu minuun, joten on luonnollista, että jatkossakin tulen auttamaan ihmisiä.

Hyppään siis turvallisuus alueeltani ja lähden kokopäiväiseksi hyvinvointialan yrittäjäksi. Teen sen vaikka pelottaa. Uskon, että muutos on kuin vesi, se soljuu esteiden läpi.


Olen lähtemässä yrittäjäksi Kuopion Hypoxi studiolle, jossa myyn Hypoxi palveluita, mutta samalla myös muita hyvinvointialan palveluita. Uskon vahvasti, että me kaikki tarvitsemme hyvinvointia sekä keholle, että mielelle. Näihin asioihin aion tulevaisuudessa keskittyä. Alussa on ilmainen konsultaatio ja tutustumiskäynti, jolloin saat kokeille laitteita.Tämä liiketoiminta tuli eteeni, koska edellinen yrittäjä joutui sairastumisen vuoksi luopumaan yrityksestään ja pohdin pitkään uskaltaisinko nyt tehdä ratkaisuni. Jollain tavoin tiesin sydämessäni, että nyt on se tilaisuus, jota olen odottanut pitkään.

Aion antaa yritykselle sydämeni pohjasta hyvää energiaa ja sitä samaa energiaa myös kaikille asiakkailleni.


"Älä ikinä asetu muiden ihmisten asettamaan muottiin"

Olin kirjoittanut viime vuoden kalenteriini, että sanon KYLLÄ hyvinvoinnille, terveydelle, taloudelliselle vapaudelle, rakkaudelle, uusille innostaville asioille ja ystäville.

Päästän irti kateudesta ja vertailusta, vanhasta työstä, joka ei tuo enää iloa ja huonoista ihmissuhteista. Nämä samat asiat sanon myös tämän vuoden alkaessa. Irtipäästäminen on joskus vaikeaa, mutta myös asia, joka on joskus pakko tehdä päästäkseen eteenpäin elämässään. Päästän irti nyt vanhasta työstäni. Ikävä tulee työkavereitani, mutta kukaan ei katoa kuitenkaan mihinkään ja elämä tuo eteeni ne asiat, jotka on tarkoitettu. Toivon onnea ja menestystä valitsemallani tiellä!

Hei hei oravanpyörä ja tervetuloa minun elämäni 2022 ja kaikki tulevat vuodet eteenpäin!

Valo loistaa kirkaampana, menemme siis valoa kohti.Aika jättää vuosi 2021 taakse ja ottaa suunta kohti uutta vuotta.

Mutta mitä vuosi 2021 opetti ja mitä siitä jäi käteen? Mitä jätän taakseni?


Alkuvuosi alkoi työntouhussa. Edellisen vuoden murheet oli jätettävä taakseen ja keskityttävä eteenpäin.

Keskityin enemmän henkiseen puoleen ja uudistumiseen. Kävin kursseja ja keskityin oman itseni eheyttämiseen. Olin aika rikki monien menneiden asioiden vuoksi.
Joitain ristiriitoja oli keväällä ja oli mietittävä asioita eri kannalta. Vaikeiden asioiden kohtaaminen ja niiden yläpuolelle pääseminen oli vahvistavaa!

Tasapainon löytäminen elämään toi lisää vahvuutta. Osasin ajatella asioita eri kannoilta.Kiitollisuuden lisääminen arjessa antoi uutta näkökulmaa.

Aina löytyy asioita, joista pitää ja voi olla kiitollinen myös arjen keskellä.

Itse arvostan arkea ja en voisi kuvitella elämää kumppanin kanssa, joka ei voisi jakaa arkea.

On parisuhteita, joissa otetaan irti vain parhaat hetket ja mennään elämään arkea sitten itsekseen jonnekin, mutta minulle se ei ole vaihtoehto.

Eihän se arki aina ole kovin loistokasta ja tulee hetkiä, jotka voisi kyllä vaihtaa, mutta sitähän se elämä on kaikkine väreineen.

Parisuhteen arvostaminen ja pysähtyminen arjessa miettimään hetkiä ja muutoksia joihin voisi itse vaikuttaa ovat yksi sellainen asia, joka on tärkeää jos haluaa toimivan parisuhteen. Et voi muuttaa toista ihmistä, ainoastaan omaa ajatusmaailmaasi voit muuttaa.

Toisen arvostaminen sellaisena kuin hän on ( tämä olisi hyvä muistutus jokaiselle arkeen) .

Usein toivomme asioihin muutoksia ja on helppo syytellä toista osapuolta. Olisi kuitenkin hyvä muistaa vilkaista peiliin, sillä usein se suurin syypää löytyykin sieltä.

Perheen arvostus ja aika perheelle ovat korkealla arvomaailmoissani.

Me olemme olleet aina hyvin perhekeskeisiä, joten perhe on ollut tärkeässä roolissa.

Molemmat poikani ovat jo aikuisia ja suon heille myös oman yksityisyytensä. Olen kuitenkin ylpeä, että molemmat omaavat järkevän elämän asenteen, huumoria ja maalaisjärkeä. Nuorempi valmistui juuri koneistajaksi ja sai samantien työpaikan harjoittelupaikastaan. Vanhempi on ollut jo pitkään veljeni tilalla töissä. Hän opiskeli aiemmin maatalousalaa yrittäjä nimikkeellä. Minä en ole koskaan sanonut mitä alaa heidän pitäisi opiskella, vaan kumpikin on valinnut oman tiensä. Toivonkin, että vanhemmat muistaisivat sen, että jokaisen pitää saada valita oma tiensä. Aina se mikä tuntuu sinusta järkevältä ei välttämättä tuo toiselle onnea ja auvoisuutta. Lukemattomat tittelit ja arvosanat eivät tee sinusta sen parempaa ihmistä, sydän ratkaisee sen millainen pohjimmiltasi olet.


Arvomaailmojen muutokset. Oli pohdittava uusia näkökulmia ja mietittävä tarkkaan sitä mikä on minulle tärkeää. Aika on rajallista ja arvokasta, on tosi tärkeä miettiä sitä mihin sitä tuhlaa.

Moni miettii usein, että minä nautin asioista SITTEN kun olen esim. eläkkeellä tai sitten, kun valmistun jostakin tai sitten,kun on paljon rahaa jne....Tästä ajatuksesta halusin itse eroon. Elämä on näyttänyt sen usemapaan kertaankin, että turha odotella jotakin tiettyä päivää asioiden tekemiseen. Tee ja nauti nyt siten kuin voit!


Olen myös toivonut uusia asioita työhön liittyen jo pitkään. Jollain tavalla olen tiennyt, että asiat järjestyvät kun annan niille aikaa. On olemassa minua varten oma juttunsa. Olen luottanut siihen vahvasti.

Olenkin vastannut, jos joku on kysynyt tulevaisuuden suunnitelmista, että kyllä se minun juttuni sieltä vielä tulee eteen. Nyt näyttääkin vahvasti siltä, että uusi vuosi saattaa tuoda uusia asiota eteeni yllättäen ja kysymättä.


Oman itseni arvostaminen ja oman itsenäisyyden vahvistaminen. Haluan olla itsenäinen ja riippumaton. Olen aina ollut itsenäinen nainen ja sen haluan myös säilyttää.

Tottakai minulle on tärkeää, että on turvaa,rakkauta ja on puoliso, joka auttaa tai voi kuunnella huolia. Iltaisin on turvallista käpertyä kainaloon. Rakkaus on tärkeää elämässä. Se on ainoa asia mikä loppujen lopuksi merkitsee tässä maailmassa. Ja sitä rakkautta tarvitsemme lisää tähän maailmaan.


Saimme toteutettua yhden haaveen uudesta kylpyhuoneesta syksyllä. Siitä puhuttiin monta vuotta ja nyt tuli tilaisuus se toteuttaa. Meille sauna on tosi tärkeä paikka. Se on käytössä melkein jokailta ja se on ikäänkuin se rahoittumisen keskus.

Ihanaa, kun siitä tuli juuri sellainen kuin olin ajatellutkin. Ehkäpä porealtaan voisin kuvitella vielä ulos.


Lolan sairaus myös hellitti. Lola koirani sairastui vakavasti syksyllä 2020 ja jouduimme antamaan kortisonia melkein vuoden verran. Nyt Lolan lääkitys kuitenkin loppui jo elokuussa ja koira on voinut kohtuu hyvin. Toki sairaus varjostaa mielessä jollain tavoin, sillä se voi uusia sen.

Toivon Lolalle paljon vuosia, sillä se on minulle tosi tärkeä. Lola on ollut terapia koira ja joskus vitsailen, että se on minun " henkieläimeni", joka lohduttaa ja johtaa minut pois surusta. En edes tiedä onko se vitsi, sillä se todella on sitä.

Onhan tämä mennyt vuosi ollut vaihteleva ja sisältänyt monenlaisia tunteita. On käyty ilossa ja surussa. On ollut pettymyksiä ja juhlan aiheita. Sitähän se elämä on. Jätän vuoden taakseni ja aloitan uuden vuoden puhtaalta pöydältä uusin silmin ja ajatuksin.

Kaikki mennyt on opettanut paljon ja sillä on ollut tarkoituksena. En olisi tämä ihminen ilman näitä menneitä asioita. Jätän taakseni surun, pettymyksen ja muutkin raskaat tunteet ja otan vastaan myönteiset ajatukset uuteen vuoteen. Nyt on aika ilon ja valon tässä elämässä.

Kiitos kaikille ihmisille ympärilläni ja asiakkailleni menneestä vuodesta. Kaikilla on ollut merkityksensä elämässäni. Olette tärkeitä. KIITOS!


Lopuksi muistutus myös itselleni : olen arvokas ja ei pidä tyytyä mihinkään, vaan vaalia sitä, että olet kaikkien unelmiesi arvoinen.

Haaveet ja unelmat elämässä ovat tärkeitä. Ei saa lakata haaveilemasta, sillä silloin lakkaat elämästä.


Uuden vuoden 2022 muistustus : Sinä olet avain onneesi muista, että olet erityinen, tärkeä ja arvokas!


bottom of page