top of page

BLOGI

Kehon kuurausta

Updated: Aug 27, 2020

Halusin kertoa teille omasta kokemuksestani tähän paljon puhuttuun Cell Reset kuuriin jota myös julkkikset ovat kokeilleet.

Eli siis mikä tämä CellReset oikeastaan on?

Se ei ole mikään laihdutuskuuri. Se on ikäänkuin sama asia kun resetoit puhelimesi tai tietokoneesi eli kaikki vanha "kökkö" deletoidaan sieltä ja saadaan uutta tilaa uusille asioille sekä toimimaan paremmin.

Eikös se kuulosta aika loogiselle?

Mehän tiedämme miten tietokone tai puhelin "tökkii", kun siellä on jotakin vikaa tai ylibuukkausta. Toiminta on hidasta ja hermoille käyvää. Saattapa, jopa koko vekotin pysähtyä kokonaan.

No sama asia voi käydä myös kehollemme, jos emme huolehdi siitä oikealla tavalla. Kukaan ei voi väittää tähän muuta. Kehomme kaipaa huoltoa ihan samalla tavalla, kuin kaikki muukin arkinen juttu elämässäsi.

Kehon huoltoa on monenlaista. On hierontaa, akupunktiota, vyöhyketerapiaa jne. Myös hyvin yksinkertaiset asiat hoitavat kehoasi kuten esim. saunominen ja hyvä seura! Tietyissä tilanteissa se voi olla juuri se oikea kehonhuolto.  Kesäillassa hyvä seura ja se lasillinen kuulostaa aika kehoa huoltavalle vai mitä? Pelkästään jo oikea ravinto myös hoitaa kehoasi


Lisäksi on hyvin monia muita tapoja , joilla hoidat kehoasi. Myös tämä CellReset on yksi muoto, jossa keho uudistetaan oikeanlaisella ravinnolla, aikalailla puhtaasti syöden. Siinä on toki tiettyjä juttuja joita tulee ottaa huomioon.

Minä mietin pitkään onko tämä minun juttuni hoitaa kehoani? Vointini on ollut hyvä ja en kärsi mistään vaivoista kuin satunnaisesti.

Ajattelin kuitenkin, että miksi en kokeilisi jos kerran muutkin tätä ovat tehneet ja kehuvat huippuhyvää oloa jälkikäteen.  Olen myös ajatellut, että jos joku teistä tästä kiinnostuu, niin tulen toimimaan tukihenkilönä mielelläni ja vastailen kysymyksiin. Nythän minulla on omakohtaiset kokemukset kertoa tästä.Olin aiemmin todella skeptinen kaikenlaisiin kuureihin enkä ole koskaan aiemmin tehnyt minkäänlaisia kuureja tai dieettejä. En ole siis kokeillut keittodieettejä enkä muitakaan superdieettejä tai tämäntyyppisiä juttuja, vaan olen luottanut aina normaalin ruokailun voimaan . 

Nyt  päätin siis lähteä oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja siitä aion kertoa teille aika-ajoin  miltä tämä tuntuu matkan varrella ja jälkeenpäin.

CellReset on siis kehokuuri ja tarkoittaa sitä, että keho" puhdistetaan sisäisesti", jotta aineenvaihduntasi, hormonitoimintasi ja "sisuskalusi" toimisivat paremmin eli siis kokonaisuus pelaisi paremmin. Suolisto ns."resetoidaan" , jos näin voisi sanoa. 28 päivän ajan ruokailu toteutetaan erilaisilla viikko systeemeillä ilman suolaa ja sokeria.  Kyllä kuulit oikein suolaton, MUTTA eihän ihminen pärjää ilman kivennäisaineita, joten niiden turvaaminen ilman suolaa on tietenkin taattu.

 Sen bonuksena painokiloja voi tippua ja olo kohenee sekä monelle sellaiselle kenellä on vaikeuksia normaalin ruokailun kanssa se ohjaa oikeaoppiseen ruokailuun kuurin aikana.

Itselläni tämä ei ole niin pitkäkestoinen kokeilu, sillä jo työni puolesta tiedän ruokarytmin merkityksen sekä miten kuuluu syödä. Teen tämän kokeilumielessä ja siksi, että toivon myös itse, että ihoni, hiukseni ja kynteni voivat paremmin sekä pääsisin muutamasta kilosta ennen kesälomaani. Saa nähdä kuinka tulee käymään :)

Minulla on koko tämän taipaleen ajan tukihenkilö takanani (hyvä ystäväni),  jolta voin kysyä lisää jos jokin mietityttää. Hän on kuurannut jo useita kertoja ja kertoi minulle jo aiemmin miten hyvä fiilis siitä jälkeenpäin tulee jne. 

Minulla kesti kuitenkin aikaa, jotta löydän sopivan "stressittömän" hetken tälle, sillä tätä juttua ei suositella stressaantuneena tai liian kiireisenä aikana.  Sellaisen hetken löytyminen tosin voi olla hankalaa, joten sitten vain päätin, että nyt tai ei koskaan!

Tämä kuuraus  toteutetaan hyvien laadukkaiden lisäravinteiden avustuksella, jotta taataan se, että saat kaiken tärkeän ravintoosi sekä ilman, että lihaksesi kärsisivät tästä. 

Minullahan on kilpirauhasen vajaatoiminta, joten olin jo aiemmin kysellyt ja selvitellyt sen, ettei se vaikuta taustalla niin etten voisi tätä kokea. Päin vastoin tällä jutulla saadaan elimistö toimimaan paremmin ja tukemaan itseitseään eli jotta vastustuskykysi paranee ja olo kohenee, väsymys hiipuu ja pisteenä I:n päällä se, että kroppa timmiytyy! 

Olin valmistellut tiettyjä ruokajuttuja jo etukäteen tätä varten ja myöskin henkisellä puolella valmistautunut tätä varten. Tiedän ,että esim. juhlia on tulossa lähiaikoina, mikä tarkoittaa minun kohdallani sitä etten voi sortua herkutteluihin tms. 

Tämä ihmiskokeilu kertoo sen, että kun päättää jotakin niin se tulee vain tehdä eikä jäädä roikkumaan mihinkään välimaastoon ja jossitella miksi en sitä ja mikse en tätä. Se vaatii itsekuria ja ihmiset ovat saaneet huikeita tuloksia tämän työkalun avulla. Katsotaan nyt miten se vaikuttaa minun fysiologiaani?

Minusta otettiin alkukuvat ja alkupaino .Jos on mahdollista olisi mielenkiintoista käydä kehonkoostumus mittauksessa alussa ja lopussa.


Ensimmäinen viikko alkaa olla kohta takana ja tämä ensimmäinen viikko oli varmasti vaikein, koska jouduin miettimään aivan eritavalla syömisiäni. Tässä kyllä syödään säännöllisesti ja käytetään mausteita ja yrttejä ruuissa, joten olin itsekin aivan positiviisesti yllättynyt siitä miten ruuan sai maistumaan ilman sitä mieletöntä suolan määrää mitä yleensä tyrkkäämme ruokiin.

Ensimmäisellä viikolla liikuntaa ei juuri harrasteta, lukuunottamatta kevyempää liikuntaa, mutta raskaat suoritukset eivät kuulu ekalle viikolle. Joten otin sen puolesta aika kevyesti ja unohdin salin viikoksi kokonaan. Pieniä kävelylenkkejä tein koiran kanssa, mutta huomattavasti lyhempiä ja hitaampia kuin yleensä.


Välillä tekee muutenkin hyvää liikkua rennommin ja olla ottamatta liikaa stressiä siitä jos ei ehdi tekemään sitä tai tätä. Mielelle se on lepoa.

Muutoin tuntemukset alussa olivat hiukan ristiriitaisia, koin välillä, että ei hitto tämä ole minun juttu ollenkaan ja miksi pitää tehdä niin vaikeaa kaikesta jne? Siltä se tuntui alussa, koska tämä on ihan eka "kokeilu tällä saralla". Mietin ensimmäisinä päivinä jäätelöä ja muitakin herkkuja enemmän ja mielitekoja tuli kyllä.

Mutta kun pääsin ensimmäisten päivien yli, niin olo helpottui.

Keskivaiheella viikkoa olin aika ärtynyt, melkein jokaikinen asia ärsytti ja ärsytys korostui varsinkin sellaisiin asioihin mitkä muutoinkin ärsyttävät, mutta tunne oli vain vahvempi! Voihan osa syynä olla myös omat hormonit :)

Päivisin olin töissä hammashoidossa  ja mietin koko ajan sitä, milloin päivä päättyy...väsymystä oli ilmassa ja motivaatio oli todella hukassa. Liekö syy ravintovajeessa, sillä päähänkin tietyt asiat vaikuttavat vahvasti. En ollut varannut tälle ensimmäiselle viikolle juuri treenijuttujakaan, jotta viikko ei olisi liian raskas.

Kun olen tästä ensimmäisestä viikosta selvinnyt, niin uskon , että seuraava viikko on jo helpompi.

Lähden ainakin hyvillä mielen seuraavaan viikkoon ja se tuo jo uusia juttuja mukaan kuvioon.


Palailen tähän aiheeseen taas jonkun ajan päästä , niin kuulette mitkä ovat senhetkiset fiilikset.

Keho tottuu yllättäen kyllä vaikka mihin , enemmän se on  meidän mielemme, joka tekee joskus tepposia ja on vastahankaan. Kuten olen aiemminkin todennut ravintoasiat ovat hyvin psykologisia juttuja ja luomme itsellemme "palkintoja" milloin mistäkin. Olen todella ylpeä itsestäni, että selvisin kunnialla ekasta viikosta. Vaikeaa se oli ja jokunen hetki jopa kadutti miksi ryhdyin tähän, mutta periksi en antanut.

Eilen kieltäydyin juhlissa kaikista herkuista, pöytä notkui ihania voileipäkakkuja ym. mutta selvisin kunnialla siitä. Tiedän, että moni miettii miksi ihmeessä pitää kiusata itseään, mutta tämä on lähinnä ihmiskokeilu ja en halua antaa periksi . Joudun ehkä loppuvaiheessa lopettamaan hiukan kesken, mutta sen tiesin jos aloittaessani, että näin tulee mahdollisesti käymään ja olen sen suhteen fine. Normaalisti kuitenkin kehotus on tehdä tätä se 28 päivää ja joillakin, jolla on enemmän haasteita jatketaan vielä optimointijaksolla senkin jälkeen.

Mutta näistä mietteistä nautitaan kesäpäivistä ja ihanaa tulevaa viikkoa kaikille!


0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page