top of page

BLOGI

Voitko hyvin?

Tätä kysymystä kannattaa ajoittain kysyä itseltään. Ja vastata siihen myös rehellisesti.

Mieti asiaa sekä henkiseltä, että fyysiseltä kannalta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen eli jos esim. sosiaalisissa suhteissasi on ongelmia tai työ tuntuu taakalle se vaikuttaa fyysiseen sekä henkiseen jaksamiseen. Mikään maailman treeni ei suju jos henkinen puoli on hukassa.

Ihmisen hyvinvointi koostuu kolmesta osa-alueesta > ruokavaliosta, liikunnasta ja levosta. Näihin kaikkiin vaikuttaa taas henkinen hyvinvointi. Jos yksikin näistä osatekijöistä ei ole uomillaan ihmisen ei ole hyvä olla.

Itsestään huolehtiminen on tapa osoittaa myös muillekin rakkautta. Jos et rakasta itseäsi, on vaikeaa antaa rakkautta muillekaan.

No pohditaan hiukan ravinnon merkitystä hyvinvointiin. Päivittäin teet päätöksiä sekä hyviä, että huonoja valintoja ravintoon liittyen.

Ihmiset etsivät myös ratkaisuja esim.painon pudotukseen. On monenlaisia dieettejä ja vaihtoehtoja. Kuitenkin painonhallinnan pitäisi olla periaatteessa helppoa?

Jos syöt liikaa, lihot kun syöt vähemmän, laihdut. Olemme kuitenkin kadottaneet käsityksen kohtuudesta.

Kaupan hyllyt pursuvat jättipakkauksia karkkeja ja muitakin houkuttimia. Mitä isompi pakkaus sen parempi vai?

Ruokavalion merkitys painon pudotukseen on 70%!! Eli se on todella isossa roolissa.

Painon pudotuksessa pitkäjänteisyys on valttia ja jos olet vuosia kerryttänyt "makkaraa" vatsaan, niin on epärealistista odottaa, että kilot katoaisivat hetkessä.


Paras tapa aloittaa elämäntapamuutos on noudattaa ammattilaisen tekemiä ohjeita aika lailla pilkun tarkasti.

Tarvitset kyllä myös läheisten tuen ja selkeän päätöksen, jolla lähdet etenemään painon pudotus projektissasi.

Liikunnan osuus on myös tärkeää. Liikuntaa tulisi harrastaa vähintään 3 tuntia viikossa. Liikunta on edullisin ja helpoin keino edistää terveyttä!


Mieti omat syysi liikkua? Listaa ne!


Vielä erittäim tärkeä asia eli uni!

Meidän on pakko välillä ladata akkuja. Etenkin jos treenaat kovaa tai olet muutoin paineen alla, tarvitset lepoa ehdottomasti enemmän. Unen kuuluisi olla myös palauttavaa. Niin, että tunnet olosi virkistyneeksi yön jälkeen. Jos näin ei ole, on syytä alkaa miettiä mikä on vialla. Uni on tärkeimmässä roolissa hyvinvoinnissasi!


Pohdi näitä asioita mielessäsi ja mieti olisiko joissain osa-alueissa parannettavaa? Voitko todella hyvin? Jos miinuksia alkaa kertyä enemmän kuin plussia, niin olisi syytä keskustella ammattilaisen kanssa ja pohtia ratkaisuja näihin ongelmiin. Moni asia selviää yllättävän pienelläkin hienosäädöllä.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page