top of page

BLOGI

Onko iällä väliä?

Updated: Aug 27, 2020

Tähän aiheeseen törmää varsin usein, varsinkin jos kuuntelee nuorten keskustelua. Olen jäänyt usein miettimään sitä ,olenko itsekin joskus elämäni aikana  syyllistynyt iän perusteella arviointiin?

Kyllä minä puntaroin alle 40-vuoden iässä sitä, että mitäs tässä nyt vielä sitten tekisi ja voisiko tehdä muutakin kuin tätä mitä olin jo vuosia tehnyt terveydenhuollon saralla? 

Jos jää liikaa kuuntelemaan muiden mielipiteitä saattaa omat tavoitteet ja haaveet jäädäkin taka-alalle. 

Aina löytyy ihmisiä jotka arvostelevat ja löytävät huonot puolet asioista. Aina löytyy myös sellaisia jotka "lytistävät" ajatuksia jos se ei heistä tunnu hyvältä ajatukselta. 

Jos heitä jää kuntelemaan liikaa saattaa se mitä sinä oikeasti itse haluat jäädäkin toteuttamatta.

Jokaisella meistä on omat haavemme ja halumme ja toisen ihmisen voi joskus olla vaikea asettua toisen kenkiin ja ymmärtää , sitä mitä toinen ihminen kenties haluaakin elämältä.

Hakiessani itse liikunta-alan opiskeluihin, puntaroin juurikin noita asioita. Olenko liian vanha? Olenko sitä ja olenko tätä? Kannattaako tämä?

Onneksi en jäänyt kuuntelemaan noita skeptisiä ajatuksia.


 Se, että ikää usein mietitään on harhaanjohtavaa. Et voi arvioida ihmistä pelkän iän perusteella.

Sanonta "ikä on vain numeroita" voi osittain pitää paikkansa.

Meissä on paljon muutakin kuin vain ikä. Olemme persoonia ja moni asia vaikuttaa siihen millainen olet. Toki ikä asettaa tiettyjä rajoitteita ja iän myötä myös jotkut asiat muuttuvat. Mutta on täysin sinusta itsestäsi kiinni miten annat sen vaikuttaa itseesi.


Ei meidän pidä ajatella, niin että  "tämä oli nyt tässä" , koska olen jo tämänikäinen. En voi nyt tehdä tätä,  koska olen tämänikäinen... Eletään kuin viimeistä päivää ja nautitaan siitä, sillä kukapa meistä voisi tietää milloin se viimeinen päivä todellisuudessa on.  

Se ei välttämättä katso sitä ikää ollenkaan.

Kannattaa miettiä oletko jo toteuttanut niitä haaveitasi vai odotatko jotakin tiettyä hetkeä tai ikää? Ei ehkä kannata, vaan tavoittele niitä asioita nyt ja tässä!


Päätös jonka tein oli itselleni täysin oikea valinta. Siitä sain kiittää myös lähipiiriäni, jotka kannustivat eteenpäin. Olen kiitollinen siitä ,että minulla on ollut tuki läheltä ja olen saanut kannustusta jatkaa vaikka välillä epävarmuus olisikin valtaamassa mieltäni.

En tiedä mihin se tie johtaa, mutta ainakin yritän tehdä sitä mistä tykkään. Läheisten tuki on monessa asiassa tärkeää. Myös siinä,  kun mietit muutoksia elämääsi.

" Koskaan ei ole liian myöhäistä elää onnellisena elämänsä loppuun asti"
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page