top of page

BLOGI

Minä olen Merja

Updated: Aug 27, 2020

Tervehdys!   

Tämän blogin idea lähti tässä käyntiin oikeastaan siitä, että halusin tuoda näkökulmaa yli 40-vuotiaan naisen arjesta, liikunnasta ja hyvinvoinnista, sekä kertoa samalla miten itse päädyin personal traineriksi monen mutkan kautta. Samalla haluan kertoa myöskin ne arjen mutkat miten ne meitä koettelevat ja miten niistä voisi selvitä ja samalla voida hyvin. 

"Tärkeintä ei ole miten muut näkevät sinut, tärkeintä on miten itse näet itsesi" 

Kerron tähän nyt hiukan itsestäni, eli olen tosiaan 43-vuotias kahden pojan äiti ja varpaisjärveläinen personal trainer. Pojat ovat jo isoja, joten nyt minulla oli aikaa miettiä taas pitkästä aikaa omiakin juttujani, joita olin vuosia pyöritellyt mielessäni. Nyt koin, että on aika toteuttaa itseään ja siihenpä siis ryhdyin.  Varmasti ympärillä monenkin ihmisen mielessä on käynyt, että mitä ihmettä se nyt touhuaa jne, mutta olin päättänyt olla välittämättä muiden ajatuksista ja tehdä juuri niinkuin itse halusin.


Olen pitkään työskennellyt myös terveydenhuoltoalalla, suunterveydenhoidon puolella. Niinpä myös ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on ollut nähtävissä pitkän työurani aikana. Ravintopuoli taas on hyvinkin keskeistä suunkin hoidossa, joten koin, että tämä on hyödyllinen lähtökohta myös personal trainerille. Ihmistähän pitää ajatella kokonaisuutena!

Koin, että ihmisläheinen työ on antanut kokemusta ihmisten kanssa olemisesta ja heidän tulkitsemisestaan. Hoitajana on hyötyä, jos osaat arvioida ihmistä jo hoitohuoneeseen tullessa. Se auttaa myös PT:n hommassa.

Se mihin terveydenhuollon puolella törmää on se, että ihmisillä on paljon ongelmia terveyden kanssa, lääkkeitä löytyy joka lähtöön. Tämä oli myös yksi syy miksi halusin lähteä ennaltaehkäisevään työhön, eli kannustamaan ihmisiä ajattelemaan terveyttään jo ennalta. Monen sairauden pystyisi välttämään aika pienilläkin asioilla. Uskon, että se myös antaa itselleni paljon, jos pystyn yhtäkin ihmistä auttamaan eteenpäin ongelmiensa kanssa. Pienin askelin, mutta jo se, että saa ihmisen miettimään asioita toisin on voitto!

Itse ajattelen, että personal trainer voi olla niin paljon muutakin kuin vain se saliohjaaja. Ei niillä pelkillä lihaksillakaan pitkälle pötkitä, jos muutoin on ongelmia itsensä kanssa. Kaikki lähtee kuitenkin sieltä pään sisältä.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page