top of page

BLOGI

Kehosi on temppelisi

Updated: Aug 27, 2020

Tässäpä keskikesän fiiliksiä. Odottelen tässä loman alkamista kovasti. Ei siihen enää kauaa olisikaan. Treenailtu on ja ollut työntäyteinen kevät ja kesän alku.

Lupasin kertoa fiiliksiä CellResetin jälkeen, jota tein kesän alussa, joten tässäpä mietteitä siitä.

Aloitin siis kehokuurin kokeilu mielessä ja yllätyksenä tulikin heti alkuun miten ruokavalion muutokset vaikuttivat olooni jo heti alkuun.


 

Olin toki varautunut siihen, että varmasti tiukkaa tekee joidenkin asioiden suhteen, mutta suolattomuus alkoi tuntua 1,5 viikon jälkeen ylitsepääsemättömälle.

Sokeria en niinkään himoinnut, toki tietenkin haaveilin jäätelöstä (joka on herkkuani), mutta se ei ollut niin vaikeaa kuin se, että suolaa ei ollut ruuassa.

Koin myös sen, että olen aika vaihtelunhaluinen ruokailun suhteen ja kuurilla olisi pitänyt olla enemmän aikaa suunnitella sekä tehdä ruokia ja siksi ruokailu meni aika yksitoikkoiseksi ja aloin kyllästyä siihen nopeasti.  

Työkiireet vaikuttavat todellakin siihen kuinka kuurin saa toteutettua. Ruokien suunnitteluun pitää olla aikaa, jotta ne eivät mene liian yksitoikkoiseksi  Reseptejä on kyllä paljon ja yrtit ja mausteet  saavat ruokaan makua. Samoin rasvaa käytetään reilulla kädellä kuurilla. 


Olin  aika väsynyt  ensimmäisen viikon aikana. Silloin ei kovatehoista liikuntaa suositeltukaan, joten se viikko meni aika lailla muutoksiin totutellessa. Seuraavien viikkojen aikana liikunta tuli kuvioihin, mutta tietyllä rytmillä ja riippuen siitä mitä syöt.

Itselle se oli ehkä vaikeinta, että joutui hidastamaan tahtia liikunnan suhteen (kun sitä työksenikin teen). Olen aika eläväistä sorttia ja tottunut liikkumaan paljonkin viikottain. Mutta toisaalta lepo teki myös hyvää.

Kolmannen viikon kohdalla tapahtui muutos sillä tavalla, että se ei tuntunutkaan enää vaikealle. Olin tottunut pienempiin annoksiin ja olo alkoi muuttua kevyemmäksi ja nukuin yöt tosi hyvin.

Huomasin, että olin myös "pienentynyt" ja olo tuntui todella uusiutuneelle. Moni töissäkin huomautti, että sinä näytät tosi hyvälle? Mitä sinulle on tapahtunut?

Painoa  minulta tippui noin 3-4 kg noiden viikkojen aikana. Painon pudotus ei ollut minun päätavoitteeni, vaan kokea se miltä tuntuu, kun jättää kuona-aineita pois kehostaan ja syö puhtaasti! Se muutos on aika iso kehossa erototen sisäisesti.

Ottakaa huomioon myös, että minulla on ikää kuitenkin jo yli 40-vuotta, joten kehon muutokset eivät todellakaan tapahdu yhdessä yössä. Iän myötä aineenvaihdunta hiukan muuttuu ja myös se miten lihasmassa kasvaa jne. Siksi onkin myös tärkeää miettiä uudelleen elämäntapojaan sekä myös ravintoasioita.

Joillakin painon pudotus tärkeää ja on huimia muutoksia. Se pitää kuitenkin muistaa, että ihmiset ovat yksilöitä. Samoin muutokset kehossa yksilöllisiä.

Minullakin oli siellä viikkojen välissä tiettyjä asioita, jotka vetivät olon välillä aika voimattomaksi. Silloin mietin onko minusta jatkamaan kuuria loppuun asti. Aina pitää kuunnella myös kehonsa tuntemuksia.

Kuuri kuitenkin  kestää  28 päivää, jonka jälkeen on optimointijaksot 1-3 kuukautta, jolloin vielä tsempataan jatkoa syömisten ja liikunnan suhteen. Mikäänhän ei tapahdu yhdessä yössä. 

Pitää olla myös sisua välillä ja jokainen, joka on pudottanut painoa, tietää miten rankkaa se välillä on. Henkinen puoli on kovilla. Mutta siitä selviää, kun saa tukea ja näkee muidenkin onnistuvan!

Huomasin kyllä parin viikon jälkeen muutoksia olossani.

Kuuri todellakin vei turvotuksen kehosta, olo oli kevyt ja luulenpa, että se  piristi kehon toimintoja. Ihostani huomasin, että se oli kuulaampi ja näpyt kaikkosivat.  

Olo oli pirteämpi ja vatsa voi hyvin. Mitään vatsan väänteitä ei ollut. Itseasiassa niitä ei ole ollut sen jälkeen kun Fitlinen tuotteet astuivat minunkin elämääni.Nyt kun olen tätä itse testannut, voin kertoa, että jos haluat esim.ennen loma matkaa timmimmän olon tai muuten vain kehosi tuntuu olevan tukossa ja olo on koko ajan väsynyt, niin kokeile ihmeessä. Tulet yllättymään!! Toki sen voin sanoa, että helppoa se ei alussa ole ja vaatii itsekuria. Mutta ei se myöskään mahdotonta ole! Itse ainakin koin, että olo kirkastui ja muutenkin tuntui hyvälle. Sitäpaitsi paino on myös pysynyt niissä lukemissa mihin se putosi kuurin jälkeenkin.


Se on totta, että meidän kannattaisi miettiä valintojamme ruokailun suhteen. Ei aina kannatta valita sitä helpointa ja nopeinta tietä. Monen asian suhteen olisi varmasti petrattavaa itsekenelläkin.

Kannattaisi tehdä mahdollisimman "puhdasta" itsetehtyä ruokaa ja mieluiten tietenkin lähiympäristön lihoista ja kasviksista.

Luin juuri tänä aamuna jutun, jossa jälleen kerran todettiin se, että meidän kuuluisi syödä kasviksia se 500g päivässä/ateria, niin tuskinpa se toteutuu monellakaan.

Itsekin syön monipuolisesti, mutta voin todeta, että ehkä en itsekään aina yllä tuohon lukemaan.

CellReset on varmasti siinä hyvä apuväline, jos ruokailu on hakusessa ja kasvisten syöminen on vähäistä. Lisäksi jos aineenvaihdunta jumittaa ja istut paljon, siitä on varmasti apua aineenvaihdunnan käynnistelyssä.

Tuolla kuurilla ohjataan syömään puhdasta ruokaa ja samalla puhdistetaan kehoa kuona-aineista, jotta elimistö toimisi paremmin.

Eikä se tarkoita, että sinun pitäisi alkaa himotreenaajaksi tai ruokahifistelijäksi, vaan hyvin yksinkertaisilla jutuilla homma toimii!

Kuormitamme kehoamme kaikenlaisella ja vääränlainen ruokailu on yksi pahin esimerkki.

Suolisto voi huonosti, on vatsavaivoja (ilmavaivat, turvotus, väsymys), paino nousee salaa, päänsäryt jne. Silloin on aika tehdä asialle jotakin eikä vain ottaa  lääkkeitä vaivaan.

Minä sain apua, haluatko sinäkin?

Kun suolistosi on kunnossa, niin se heijastuu moneen asiaan. Voit kokonaisvaltaisesti paremmin!

Minusta saat myös tukihenkilön itsellesi, jos koet, että tämä juttu alkoi kiinnostaa :)


0 comments

Comments


bottom of page