top of page

BLOGI

Hyvää uutta vuotta meille!

Kohta vuosi vaihtuu ja on aika koota ajatuksia kohti uutta vuotta.

Onneksi joulun aikaan sai nollata menneen vuoden ajatuksia ja poistaa pahat ajatukset mielestään ja antaa tilaa uusille paremmille ajoille.

Vuosi 2020 ei todellakaan ole ollut kaikkein helpoin vuosi.

Siihen on mahtunut onneksi myös iloa ja naurua, sillä muutoin se olisi ollut aivan liian raskas. Huumori on pelastanut monta kertaa. On onni osata nauraa välillä tyhmillekin jutuille. Siis super urpoille jutuille...


Silti päällimmäisenä vuodesta jää mieleen epävarmuus, stressi ja suru. Nämä tunteet jätän nyt roskakoppaan ja poltan mielessäni. Haluan päästä niistä eroon vuoden vaihtuessa.


Uusia parempia aikoja, iloa, naurua, vapautta tehdä sitä mitä haluaa ja menestymistä elämässä, rahaa, terveyttä, rakkautta ja lämpöä toivon uuteen vuoteen.


Avataanpa vähän tuota sanaa menestyminen elämässä.

Mitä se sinulle merkitsee? Se voi olla niin monia asioita, mutta minulle se merkitsee, että saan elää omannäköistä elämää, tehdä sellaisia valintoja, joiden takana voin seistä.

Menestyminen elämässä voi tarkoittaa myös sitä, että saan tehdä sellaista työtä, josta koen saavani tyydytystä ja iloa. Samoin menestyminen elämässä on sitä, että koen onnistuneeni tehdessäni asioita, jotka ovat minulle tärkeitä.Vapaus taas merkitsee sitä, että voin tehdä valintoja omasta vapaasta tahdostani ja minulla on vapaus valita. Samoin sillä on merkitystä, että elämässä on " vapautta" tehdä juuri sitä mitä haluaa. Aina se ei ole itsestäänselvää arjessa.


Iloa ja naurua tarvitaan tähän maailmaan aina. Täällä on liikaa murehtijoita ja valittajia. On kriitikoita, jotka aina löytävät huonot puolet jokaisesta asiasta. Näitä en halua lisää elämääni.

Huumori on se mikä on minun voimavarani. Aina ei naurata, mutta ripaus huumoria päivissä saa ihmeitä aikaan. Kyllä se hymy sieltä sitten jostain löytyy.

Eräs työkaverini sanoi minulle, että ihailee sitä miten saan muutkin ihmiset hyvälle tuulelle pelkällä olemuksellani. Se tuntui hyvältä...


Rahaa taas tarvitaan välttämättömiin asioihin ja kieltämättä se antaa vapautta tehdä asioita ja ostaa asioita, joita mieli halajaa. Matkustus on yksi sellainen asia, josta nautin ja haluan tehdä tulevina vuosina.


Terveys taas ei ole itsestäänselvää kenellekään meistä. Sitä täytyy arvostaa ja vaalia.


Rakkautta tarvitaan aina ja sen puuttuminen on kuin eläisi tyhjiöpakkauksessa ilman happea.

Rakkaus on yksi tärkeimpiä asioita elämässä.

Toivon myös rakkautta läheisille ihmisille. Jokaisen kuuluu saada tuntea olevansa rakastettu.

On surullista, että asianlaita ei aina ole niin. Liian moni lapsi kärsii perheissä, joissa ei osoiteta rakkautta tai välitetä.


Lämpö elämässä on monia asioita. Se voi kirjaimellisesti olla lämpöä elämään eli ettei tarvitse värjötellä kylmässä.

Ja se tarkoittaa minulle myös sitä, että saan olla sellaisten ihmisten kanssa tekemisissä, jotka ovat aidosti "lämpimiä" ja välittävät. Joista huokuu elämänilo ja rakkaus toista kohtaan. Sellaisia ihmisiä ,jotka eivät ajattele aina vain omaan etuaan ensisijaisesti tai laskemoi asioita.


Kaikilla näillä asioilla on merkitystä elämässä.


Kuitenkin olisi hyvä pitää mielessä, että eletään myös hetkessä. Eikä odoteta aina sitä parempaa aikaa.

Se aika on nyt!

Jokaisessa päivässä on hyviä hetkiä, kun niin haluaa ajatella.


Jos jotain olen menneeltä vuodelta oppinut, niin sen, että pitää elää hetkessä ja osata iloita pienistäkin asioista. Usein ne tulevat ns. itsestäänselvyydeksi eikä niitä osata arvostaa.

Se on kummallinen tuo ihmisen mieli, kun herkästi unohdetaan arvostaa asioita, mutta kun ne menetetään, niin sitten vasta aletaan harmitella sitä ettei tullut mietittyä aiemmin.


Terveys varsinkin on isoin asia mitä voit ajatella omalle kohdallesi. Tee valintoja, joilla voit edes hiukan edistää omaa terveyttäsi. Ne ovat pieniä asioita arjessa, mutta niillä on iso merkitys pitkällä aikavälillä.

Tämä maskin käyttöasia esimerkiksi on ollut tapetilla koronan vuoksi aika lailla. Ihmiset ovat jakaantuneet kahtia mielipiteissään ja on jyrkkiä vastustajia ja sitten heitä ketkä puoltavat asiaa.

Moniko tulee ajatelleeksi, että nimenomaan maskia pitämällä suojaat muita ihmisiä. Maskin suoja on nimenomaan sitä varten, että suojaat muita roiskeiltasi. Toki se varmasti suojaa myös itseäsi ainakin osittain. Maski suojaa jonkun verran ja se on parempi kuin ei mitään.

Itse olen työssäni pitänyt maskia jo 20 vuotta ja luulen, että sillä on kuitenkin jonkunlainen merkitys suojana vaikka vastustajat ovat sitä mieltä, että se on turhaa ja ihmisten kiusaamista.

Sekin on valinta, jonka teet. Ei minukaan huvittaisi enää töiden jälkeen vetäistä maskia naamaan, mutta kaupalla käydessäni sen kuitenkin teen.


Toinen asia minkä olen oppinut on se, että tehdään niitä asioita mistä tykätään juuri nyt eikä vasta viikon tai kuukauden kuluttua. Monesti sitä lykkää asioita. Kuvittelee, että vuoden päästä olisi jotenkin viisaampi tai parempi tilanne. No ei siinä kuitenkaan käy niin, saattaa olla ettet siinä vaiheessa pystykään enää tekemään sitä mistä haaveilit.

Toki joskus vaatii aikaa kypsyä asioihin ja olla valmis niihin eli joskus pitää olla myös kärsivällinen. Kaikkea ei aina saa heti.


Mitä sinä haluaisit tehdä just nyt? Mitä tulevaisuuden haaveita on? Niitäkin pitää olla, mutta niitä ei pidä lykätä turhan kauan. Jos joku juttu on umpikuja, on syytä etsiä toinen tie haaveisiin.


Muistetaan sanoa rakkaille ihmisille, että välitetään.

Eikä tuhlata aikaa turhuuteen, joka ei tunnu hyvältä. Jos jokin asia ei tunnu hyvältä, miksi kiusata itseään?


Uuden vuoden lupaus voisi olla se, että ajattelen enemmän hyvinvointiani tänä vuonna ja jätän taakseni sellaiset asiat mitkä saavat pahan mielen. Olen sen arvoinen etten anna kenenkään lannistaa tai lyödä maahan. Teen niitä asioita mitkä tuottavat minulle iloa.


Haluaisin nähdä enemmän ystäviäni tulevana vuotena ja nauttia elämästä. Nauttimisella tarkoitan sitä, että voin nauraa ja tehdä sellaisia asioita mistä tulee hyvä olo.

Toivottavasti voin lomailla paljon ja nauttia auringosta. Vähemmän töitä ja enemmän elämää!


Omille pojille toivon myös rakkautta ja tasapainoa elämään. Hyviä mahdollisuuksia ja menestymistä. Äidin hartain toive on, että omat lapset ovat onnellisia. Saisivat niitä asioita mitä haluavat elämässään. Välttyisivät ongelmilta.


Tässä onkin jo paljon uuden vuoden toiveita. Uusia parempia aikoja kohti suuntaamme ja näillä sanoilla aloitan vuoden 2021!

Hyväksy se mikä on, päästä irti siitä mikä oli ja luota siihen mikä tulee!


0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page