top of page

BLOGI

Beauty by MerjaHalusin tuoda omia vinkkejäni siihen miten kannattaisi huolehtia hyvinvoinnistaan sekä ulkoisesti, että sisäisesti. Muutamia kulmakiviä mitkä merkisevät minulle.
Ihon kuntoon vaikuttaa moni asia.

Kaikki mitä syöt ja juot näkyy myös ihossasi.

Samoin puutokset ravinnossa ja ravinteissa näkyvät usein ensimmäisenä ihon kunnossa.

Lääkkeet, saasteet ja lisäaineet ja eritoten sokeri näkyvät ihon kunnossa.

Sokeri on myrkkyä ihon kollageenille!

Kiire, stressi, runsas alkoholin käyttö ja tupakointi näkyvät ihossa.

Huonosti nukkuminen näkyy ihossa.

Kaikki mitä ihon pintaan laitat näkyy ihon kunnossa.

Antioksidanteilla ( sisäisesti) on merkityksensä ihon suojaamisessa näiltä haitallisilta asioilta.

Ei ole siis samantekevää miten tai millaisilla aineilla ihoasi hoidat sekä sisäisesti, että ulkoisesti.

Kaikki edellä mainittu näkyy sameutena, näppyinä, ärsytyksenä ja ryppyinä ja ennenaikaisena vanhenemisena, jos asiat eivät ole kohdillaan.

Ihosi on siis hyvä esimerkki kertomaan myöskin sisäisestä voinnistasi.


Jos osaat rentoutua, nukkua hyvin, syödä terveellisesti ja monipuolisesti ( unohtamatta vitamiineja ja antioksidantteja) ja ulkoilla riittävästi ihosikin kiittää hehkumalla.

Geenit toki vaikuttavat myös, mutta voit itse vaikuttaa siihen kuinka nopeasti ikääntyminen alkaa näkyä.


Kosmetiikkaviidakko on myös iso.

On siis paljon tarjontaa, mutta miten löytää itselleen juuri oikeanlaiset tuotteet?KOSMETIIKKAOlen itsekin tehnyt vuosien mittaan huti ostoksia.

Minulla on ikää 47- vuotta, joten olen ehtinyt testailla paljon tuotteita vuosien mittaan.


Nykyään arvostan puhtautta, laatua ja toimivuutta myöskin kosmetiikassa.

Moni tuote lupaa liikaa ja tuote ei vastaakaan käytössä odotuksia.

Itselläni on ollut aiemmin haastava sekaiho, joka myös tukkeutui helposti väärällä hoidolla.

Mutta nyt iän myötä olenkin todennut, että samat voiteet eivät enää riitäkään mitä käytin aiemmin.

Iho vaatii kosteutta aivan eri tavalla. Aiemmin en olisi voinut kuvitellakaan laittavani iholle kuivan ihon voidetta, mutta nyt se imaisee sellaisen samantien.

Tuotteen täytyy olla näin 47-vuotiaalle iholleni riittävän hoitava ja laadukas.

Kannattaa konsultoida ammattilaista näissä asioissa ( kosmetologia), joka osaa kertoa oikeat vinkit tuotteisiin, joita kannattaa ostaa.

Tällä hetkellä käytän öljymäisiä tuotteita tuomaan kosteutta ihoon.

Minulle ei ole samantekevää millaisia tuotteita käytän, vaan panostan kosmetiikkaan.


Kesällä voiteiden ei tarvitse olla paksuja, mutta syksyn tullen huomaan ihoni janoavan kosteutta.

Hyvä vinkki syksyn ja talven tullen onkin kollageenin käyttö sisäisesti ja ulkoinen kosteutus ihanalla kosteuttavalla naamiolla. Kuorinta on myös tärkeää, muttei liian usein ja liian raemaisilla tuotteilla.KOLLAGEENI
Kollageenista ollaan montaa mieltä ja osa suosittelee myösluuliemen käyttöä ( joka sisältää kollageenia).

Itse luon aina omat kokemukseni ja en yleensä kuuntele toisten mielipiteitä.

Mielipiteitä on niin monia kuin meitä ihmisiäkin. Aina löytyy puolesta ja vastaan puhujia joka asian suhteen.

Olisi oikeasti hyvä testata ja katsoa omakohtaisesti miten mikäkin vaikuttaa. Olemme yksilöitä, joten sama pätee kosmetiikkaan kuin ravintoon ja vitamiineihin eli kaikki eivät koe samoin asioita ja joku voi tarvita joitain asioita eri tavalla kuin toinen. Ei pidä siis koskaan yleistää.


Minä käytän lisäravinteita tukemaan ruokailua, koska koen etten syö riittävän monipuolisesti jokaikinen päivä ja lisäksi stressi ja kiire rasittaa elimistöä, joten tuen kehoani näillä asioilla, jotta sen voisi toimia parhaimmalla mahdollisella tavalla. Joskus voi riittää pienempi määrä vitamiineja, mutta jos arki on kovin hektistä, on pakko buustata lisää vitamiineja. Lisäksi liikun jonkun verran ja sekin kuluttaa elimistöä.


Aikoinaan ruokailu on ollut puhtaampaa ja siihen on sisältynyt riistaa ja puhtaita luonnon raaka-aineita. Eläimestä käytettiin melkeinpä kaikki ruuaksi ja tällöin on saatu myös ns. "luulientä" suoraan, joka on tärkeää kollageenin tuotannolle. Nyt kärsimme lisäaineista ja saasteista ja ravinto ei aina ole niin puhdasta kuin toivoisimme.


Itse käytän kollageenia nestemäisessä muodossa ( jauhe, joka sekoitetaan veteen) ja kollageenin täytyy olla tietynlaisessa peptidi muodossa, jotta sen imeytyminen on parhainta.

Samoin tiedostan, että on olemassa kollageeni valmisteita, joissa on käytetty C-vitamiinia askorbiinihappona, joka ei ole luontaista C-vitamiinia. Käyttämässäni tuotteessa Fitline Beautyssa C-vitamiini on nimenomaan luontaisessa muodossa, jolloin se edesauttaa parhaiten imeytymistä.

Kannattaa tutustua kollageeniin paremmin, jotta tiedostat kuinka isossa roolissa se on elimistön rakenteissa.

Samoin on iso ero luontaisissa ja synteettisissä vitamiineissa muutenkin. Käyttämäni tuotteet ovat luontaisia.
IHON HOITO
Kosmetologilla pyrin käymään muutaman kerran vuodessa. Olen käynyt nuoruudesta asti. Se on ihanaa hemmottelua arkeen. Sitäpaitsi kotikonstein en saa ihoani puhdistettua niin perusteellisesti mustapäistä ja muista epäpuhtauksista.


Olen ollut aina ahkera ihon hoitaja. Minulle se on itsestäänselvää etten nuku meikit päällä tai että puhdistan kasvojeni ihon aamuin ja illoin.

Valitsen puhdistustuotteet vuodenajan ja iän mukaan ( samoin kuin voiteetkin) ja olen säntillinen ihon hoitaja.


Jokaikinen ilta puhdistan ihon meikeistä ja muista epäpuhtauksista. Meillä myös saunotaan usein, joten sekin tekee hyvää iholle ( tai ainakin tuntuu, että iho puhdistuu saunassa vielä tehokkaammin).

Jos pääsen vielä avantoon, tekee sekin hyvää ihon verenkierrolle.


Muutaman kerran viikkoon käytän kosteuttavia naamioita ja pari kertaa kuorintaa.

Aina kasvovesi puhdistuksen päälle ( neutraloi ihon pinnan) ja sitten seerumit ja voiteet vuorollaan.

Silmänympärysihoa hoidan myös erillisellä voiteella. Olen käyttänyt silmänympärysvoidetta viimeiset 25 vuotta. Näistä en tingi.

Yönaamioita olen harkinnut. En ole siis koskaan kokeillut. Ne voisivat olla hyvä lisä kosteuttamaan ihoa yön aikana. Yön aikana tapahtuu paljon uudistavia asioita kehossa, joten on tärkeää miettiä myös voide kohdilleen, jotta se on riittävän hoitava ikääsi nähden. Yö on ihon parasta aikaa uusiutua.

Yön jälkeen puhdistan kasvot aina puhdistustuotteella, koska iho on usein yön jälkeen hiukan rasvainen. Sen jälkeen seerumit ja oikeanlainen kosteusvoide.


Meikkien kanssa olen epävarma. Meikkaukseen olisikin kiva saada vinkkejä. Käytän kyllä ripsiväriä, meikkivoidetta jne, mutta olisi kiva opetella meikkaamaan hieno juhlameikki kunnolla.

Arkena käytän vähänlaisesti meikkejä. Töissä ollaan maski naamalla suurimman osaa päivästä, joten meikit menevät maskiin. Maski myös hautoo ihoa ja sen huomaa näppyinä ja ihoärsytyksenä.


Käytän kosmetiikkaan kyllä jonkun verran rahaa. Se on kuitenkin minulle arjen hemmottelua ja haluan iholleni hyviä tuotteita. Hyvä ravinto, ruoka ja kosmetiikka ovat sellaisia asioita, joihin satsaan. Noudattelen silti pehmeää tapaa suhtautua näihin asioihin ja pidän myös makeasta eli syön karkkia tai juon lasin viiniä jos siltä tuntuu. Mikään ehdoton ei ole minua varten.


Muita ihon hoito vinkkejä mitä käytän on kesällä löytämäni Guasha kiven käyttö. Se tehostaa kuona-aineiden poistumista ja samoin Jade rullaus. Tämä konsti on Kiinalaisesta lääketieteestä lähtöisin. Se stimuloi lymfanestekiertoa, verenkiertoa, auttaa ihonhoito tuotteita imeytymään paremmin ja heleyttää ihoa. Kivi on joko jadekivi, ruusukvartsi tai laavakivi. Kivellä " hierotaan" kasvoja oikeanlaisella tekniikalla.

Kivet kannattaa säilyttää jääkaapissa, sillä viileä kivi tuntuu ihanalle kasvojen iholla ja tehostaa vaikutusta.

Unohtamatta sisäisten öljyjen käyttöä eli omegat ovat supertärkeitä myös iholle. Meillä Suomessa saamme omega-6 suhteessa omega-3:seen liikaa, joten kiinnitä huomio, että saat riittävästi oikeanlaisia rasvoja.UNIParas satsaus myös mitä voit ihollesi tehdä on nukkua riittävästi. Liian lyhyet unet näkyvät hyvin nopeasti ihosta. Tingi muusta kuin unesta.

Joku voi ajatella, että on turhamaista tehdä näitä edellä mainittuja asioita. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta näillä menen itse ja väitän, että osa ihoni nuorekkuuden salaisuudesta on siinä, että huolehdin ihostani hyvillä tuotteilla. Yöunet ovat myös sellainen asia, mistä en mielellään tingi liikaa.

Ihosta näkee heti, kun on nukkunut huonommin.
FITLINE tuotteetKäytän pääasiassa samoja tuotteita kuin lisäravinteissa eli Fitline kosmetiikkaa. Hyllystä löytyy kyllä muitakin purkkeja. Fitline kosmetiikassa arvostan samaa laatua kuin vitamiineissakin. Ne ovat GMP standardilla tehtyjä eli todella puhtaita. Lääketeollisuus käyttää juurikin tuota standardia.


Suosikkejani noista tuotteista ovat kosteuttavat naamiot ( kangas naamio), joka oikeasti imeytyy iholle. Huomaat kun annat naamion vaikuttaa, miten se " kuivahtaa" ja iho imaisee aineet käyttöönsä. Iho on sen jälkeen heleä ja kosteutettu pitkään. Monen muun kangasnaamion ongelma on se, että neste ei imeydy, vaan se on edelleen pidon jälkeen märkä, samoin kuin ihon pinta, tässä naamiossa ei ole sitä efektiä.

Iho imee tehoaineet käyttöönsä tehokkaasti.

Jos ihosi on kovin kuiva on oiva lisä naamion päälle 12 tunnin seerumi ja sen päälle 24 tunnin voide Forever. Foreveriä voi käyttää aamuin ja illoin. Forever on moderni nykyvaatimuksia vastaava voide. Se sisältää mm. saastesuojan. Käy myös meikin alle.


Toinen TOP listan tuote on silmänympärysvoide. Se on yksi parhaimpia mitä olen koskaan käyttänyt. Imeytyy tehokkaasti, ei ole liian tahmainen ja laskee silmien turvotusta tehokkaasti. Sitä voi levittää myös yläluomelle. Kiinteyttää tehokkaasti silmänympärysihoa. Silmien iho kaipaa kosteutusta iän myötä aina vain enemmän.


Sitten en voi olla mainitsematta nuorten ihon puhdistusettiä. Se on hellävarainen, mutta puhdistaa meikitkin tehokkaasti. Silmien iholle en sitä silti laittaisi.

Samaan sarjaan löytyy myös kuoriva naamio, joka on rasvoittavalle iholle hyvä tuote. Voit laittaa kuorivan naamion vaikuttamaan noin 15 minuuttia ennen saunomista ( huuhdo pois ennen saunaa). Saunan jälkeen sitten hyvä kosteutus. Nuorten sarjassa on myös oma voiteensa. Se sopii nuoremmalle iholle. Hintakin on maltillinen setille eli voide, puhdistusvaahto ja kuoriva naamio yhteensä 53,90€. Hyvä lahjavinkki jouluun nuorelle.


Fitline kosmetiikka on tutkittua, puhdasta, tehokasta ja turvallista käyttää. Tuotteilla on myös 30 päivän palautus oikeus avattuinakin. Voit siis turvallisesti testailla miltä tuotteet tuntuvat. Toki käytän välillä myös muita tuotteita, en ole ehdoton niiden suhteen. Tykkään testailla.


Minusta itsestään huolehtiminen on huolehtia itsestään myös ulkoisesti. Vaikka ne ovat ulkoisia seikkoja, voi niistä silti tulla hyvä mieli. Ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.


Muista, että ulkoinen kauneus lähtee aina sisältä. Toisaalta voisi sanoa myös toisinpäin eli sisäinen kauneus lähtee myös ulkoa. Se mitä ajattelet ja miten käyttäydyt vaikuttaa koko olemukseesi. Älä anna siis vihan ja katkeruuden mutristaa suupieliäsi ja silmiäsi ryppyyn.


Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!Recent Posts

See All

Comments


bottom of page